Haagsche Studenten Vereeniging | Vereeniging Algemeen | Haagsche Studenten Vereeniging
Al meer dan 85 jaar is de Haagsche Studenten Vereeniging een bepalende factor in het Haagse studenten- en verenigingsleven. Kies Haagsch, Kies HSV, Kies studeren zoals het hoort.
Den Haag, Studeren in Den Haag, Studenten, vereniging, studenten vereniging, studenten vereniging den haag, vereniging den haag, corps den haag, corpera den haag, den haag studentenstad, studeren den haag
16010
page,page-id-16010,page-parent,page-template-default,ms-guest,ms-0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

DE HAAGSCHE STUDENTEN VEREENIGING

Opgericht in 1929 is de Haagsche Studenten Vereeniging de oudste en meest diverse studentenvereniging van Den Haag.

Hoewel onze Veereniging oorspronkelijk bestond uit leden die in Den Haag woonachtig waren en elders studeerden, de zogenaamde ‘spoorstudenten’, staan wij vandaag de dag open voor alle studenten. Dit maakt dat de HSV haar leden een gevarieerd sociaal netwerk kan bieden en zich niet laat beperken tot één onderwijsinstelling of studentenstad.

Oud van geest, maar jong van lijf en leden!

De hoge leeftijd van onze Vereeniging brengt vele tradities met zich mee. Dit is zeker te merken wanneer je de Sociëteit binnenkomt. Wij zijn namelijk gevestigd in een groot monumentaal herenhuis schuin tegenover het Vredespaleis, waar wij nog altijd de mores van ‘vroeger’ hanteren. Tevens zijn er jaarlijks terugkerende activiteiten die onze rijke historie met het heden combineren.

Wees gerust: ondanks dat we de oudste en meest traditionele Vereeniging van Den Haag zijn gaan we wel degelijk met onze tijd mee. Ludieke en studentikoze initiatieven en acties zijn altijd welkom: Zo is het niet geheel ondenkbaar dat er bijvoorbeeld een keer met een kart door de Sociëteit wordt gescheurd of men zich door een doolhof van duizenden bierkratten moet wanen.